Política
Foto: | Europa Press
Desjudicialització

El PSOE nega que la derogació els faci perdre vots: "Només interessa als polítics"

Foto: | Europa Press

El PSOE ha defensat a capa i espasa la derogació del delicte de sedició davant del seu electorat espanyol i català. Estan tan convençuts d'aquesta reforma del Codi Penal que, a més, creuen que els seus votants entendran aquest moviment. "La gent entendrà que es treballa pel bé comú", afirma el portaveu socialista Patxi López.

Per què és important? El maig de 2023, en menys de mig any, estan convocades les eleccions municipals i a Ferraz no estan molt preocupats per si la derogació de la sedició els hi passarà factura a les urnes.

En profunditat: Els socialistes estan decidits que aquesta modificació del Codi Penal acordat amb ERC serà un pas endavant en la "convivència". Tot i això, acceleraran la tramitació de la derogació per poder aprovar-ho com més aviat millor i apartar-ho de l'agenda de la campanya electoral de les municipals.

Què han dit? En diferents intervencions de dirigents socialistes s'ha desprès una confiança cap a la capacitat del votant d'entendre el context polític espanyol.

  • "Estem segurs que la gent entendrà que quan es treballa pel bé comú, per la convivència, és positiu per tots", diu Patxi López.
  • La derogació del delicte de sedició "és un assumpte que només interessa a polítics i periodistes".

D'altra banda: Tot i que es podia esperar un cisma dins de la formació socialista per la reforma del Codi Penal, la realitat és que finalment només han estat tres barons autonòmics els que s'han alçat en contra: el d'Extremadura, el d'Aragó i el de Castella-la Manxa.

Al detall: L'únic que en un moment va confessar que potser el PSOE seria castigat en les urnes va ser Patxi López, que simplement va argumentar: "Pot ser que costi vots, però per sobre de les sigles està el país".

Categoria: Política
Etiquetes: PSOE Sedició