Política
Jaume Asens
Foto: Jaume Asens | Europa Press
Desjudicialització

Podemos diu que la fi de la sedició afavorirà el retorn de Puigdemont

Jaume Asens
Foto: Jaume Asens | Europa Press

El president d'Unidas Podemos, Jaume Asens, deixa caure en el Congrés que la derogació del delicte de sedició obre la possibilitat de beneficiar l'expresident Carles Puigdemont i els exiliats.

Per què és important? El govern espanyol ha assegurat que la reforma del Codi Penal que implica derogar el delicte de sedició "harmonitzarà" la legislació espanyola amb Europa.

Què ha dit? En una roda de premsa en el Congrés el president de Podemos ha desgranat que el delicte de sedició desapareixerà de la legislació per a ser substituït per un altre de desordres públics agreujats.

  • "Hi haurà temps per a estudiar els possibles efectes (d'aquesta reforma) en diverses persones concretes. Però hi ha una obvietat i és que si s'aprova la llei, ningú podrà ser acusat i jutjat pel delicte de sedició. Per la qual cosa treguin vostès mateixos les conclusions", ha recalcat qüestionat pel cas concret de Puigdemont.
  • Asens s'ha mostrat prudent i no ha volgut anticipar escenaris sobre els possibles efectes del canvi.

A més: També ha opinat que si la iniciativa legislativa és aprovada, no hi haurà un Codi Penal que permeti "perseguir els fets del 2017".

  • Hores abans, i en declaracions a Rac1, Asens ja havia plantejat que si la derogació del delicte de sedició se li afegia una hipotètica reforma del delicte de malversació, podria ser una "pista d'aterratge per la tornada de Puigdemont".