Política
Foto: | Europa Press
Desjudicialització

El PSOE defensa que reformar la sedició facilitarà l'extradició dels exiliats

Foto: | Europa Press

El portaveu del PSOE al congrés espanyol, Patxi López, ha dit que la reforma del delicte de sedició facilitarà l'extradició dels exiliats. 

Per què és important? El govern espanyol ha assegurat que la reforma del Codi Penal que implica derogar el delicte de sedició "harmonitzarà" la legislació espanyola amb Europa i ajudarà en la "col·laboració" en matèria d'extradicions.

Què ha dit? En una roda de premsa, el portaveu socialista ha celebrat la derogació del delicte de sedició.

  • "A aquells que ens critiquen, el 2017 es va obrir un gran debat entre juristes sobre els tipus delictius perquè no estaven gens clars. Ara els clarifiquem. A més, com que el delicte de sedició no existia en la resta de països, la col·laboració amb ells no va ser possible (en matèria d'extradicions)".
  • Més contundent ha sentenciat: "No hi tornaran a haver santuaris enfront dels atemptats contra l’ordre públic".

A més: Patxi López ha assegurat que l'acord entre govern espanyol i Generalitat per la reforma hi ha un compromís per escrit perquè el Govern no es surti del marc constitucional espanyol.

  • "La majoria dels catalans es volen quedar a Espanya i això ha estat gràcies a un govern que ha recuperat la política del diàleg".

D'altra banda: El president Pere Aragonès veu la derogació del delicte de sedició com un "pas endavant" i un "fruit" de l'estratègia de diàleg amb el govern espanyol. Per això, aposta per seguir en aquest camí i continuar dialogant per aconseguir "la fi de la repressió" i que "Catalunya torni a votar". 

Categoria: Política
Etiquetes: PSOE Sedició