Política
Foto: | Europa Press
derogació sedició

L'ANC convoca una manifestació contra la reforma del Codi Penal

Foto: | Europa Press

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat una manifestació a Barcelona el 6 de desembre per protestar contra la reforma del Codi Penal acordat entre el govern espanyol i la Generalitat. L'ANC posa l'accent en el nou delicte de desordres públics, que diu que té com a objectiu "castigar la mobilització independentista".

Per què és important? La reforma del Codi Penal anunciat pel PSOE i impulsat per ERC implica una reforma del delicte de desordres públics. Aquest ha generat un debat entre els actors polítics independentistes.

En profunditat: L'ANC ha demanat sortir al carrer el 6 de desembre contra la derogació del delicte de sedició perquè "amplia el de desordres públics"

  • "La reforma del delicte de sedició té un doble objectiu no dissimulat".
  • "Volen castigar la mobilització independentista als carrers".
  • "Es vol penalitzar més còmodament fets com els de l'1-O per ocupar instal·lacions o edificis".

A més: L'entitat sobiranista ha demanat pressionar des dels carrers perquè aquest projecte de llei "no tiri endavant" i "encara menys amb els vots dels representants polítics independentistes".

Al detall: L'organització encara no ha desvelat el recorregut de la manifestació, però sí que acabarà davant del Palau de la Generalitat.

Categoria: Política
Etiquetes: ANC Sedició