Política
Foto: | Europa Press
Derogació sedició

Almeida, a Barcelona: "L'1-O no va ser desordre públic, no va ser un botellot"

Foto: | Europa Press

L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha assegurat que considerar l'1-O com desordre públic és "insultar" als catalans. "No va ser un botellot que va acabar en enfrontaments amb la policia", ha sentenciat.

Què ha dit? En un debat a Barcelona durant la Intermunicipal del PP aquest 12 de novembre, Almeida ha carregat contra la reforma del Codi Penal proposada pel govern espanyol i impulsada per ERC.

  • "L'1-O no va ser un botellot que va acabar en enfrontaments amb la policia. No va ser un comiat de solter que se'n va anar de les mans i van començar a cremar contenidors pels carrers".
  • Per Almeida, va ser una planificació "mil·limètrica per subvertir l'ordre constitucional i trencar la convivència i la unitat d'Espanya". 
  • "És sedició, no desordres públics".

A més: Ha aprofitat per acusar el PSC d'abandonar el pacte de les majories i l'esperit del consens per "optar pel sectarisme i atrinxerar-se de qualsevol manera a les institucions".

D'altra banda: El primer secretari del PSC, Salvador Illa ha afirmat en un acte al Casal Socialista Joan Reventós aquest dissabte que una derogació del delicte no implica despenalitzar res, ja que la rebel·lió continua vigent, així com altres mecanismes com l'article 155. 

Categoria: Política
Etiquetes: PP Sedició