Política
Foto: | Europa Press
Pressupostos Estat

Vilagrà (ERC): "Si hi ha resultats tangibles, facilitarem els comptes de l'Estat"

Foto: | Europa Press

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha argumentat que si ERC aconsegueix "resultats tangibles", facilitaran els comptes de l'Estat. 

Per què és important? El govern espanyol, conformat per PSOE i Unidas Podemos, necessita els vots dels republicans per aprovar els pressupostos de l'Estat pel 2023. Amb el pacte de la derogació del delicte de sedició, això es podria veure accelerat.

Què ha dit? En una entrevista pel diari 'Ara', la consellera ha assegurat que ara mateix estan en "negociacions obertes" amb el PSOE i que "l'escut social i la reactivació econòmica" juguen un paper fonamental.

  • "Si ens satisfà, si és bo amb Catalunya, si aconseguim resultats tangibles, òbviament facilitarem els pressupostos de l'Estat".

A més: Ha aprofitat per collar Junts afirmant que li semblaria "absolutament absurd" que no aprovessin la derogació de la sedició. "Em semblaria surrealista", ha reblat.

  • En aquest sentit, ha assegurat que la derogació del delicte de sedició "és el que la ciutadania de Catalunya volia". "I ho hem aconseguit", ha afegit
  • Vilagrà ha rebutjat les acusacions que la reforma agreuja la persecució a les manifestacions públiques i ha defensat que és "al contrari": "En tots els casos millora la llibertat de protesta i manifestació". 
Categoria: Política
Etiquetes: ERC PSOE