Política
Aragonès compareixerà al Parlament
Foto: Aragonès compareixerà al Parlament | ACN
Derogació sedició

Aragonès explicarà al Parlament l'acord amb Sánchez per derogar la sedició

Aragonès compareixerà al Parlament
Foto: Aragonès compareixerà al Parlament | ACN

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha anunciat aquest dimarts que el president Pere Aragonès, compareixerà al Parlament de Catalunya per explicar l'acord i les negociacions amb el govern espanyol per derogar el delicte de sedició. 

D'on venim: Junts, crítics amb l'acord arribat entre el Govern i el govern espanyol, ha demanat la compareixença d'Aragonès perquè detalli les negociacions entre els dos executius. 

Previsions: La compareixença del president podria ser la setmana que ve, ja que hi ha ple del Parlament de dimarts a dijous. Encara no hi ha l'ordre del dia públic, però igualment el president pot comparèixer quan ho consideri necessari.

Situació actual: La portaveu del Govern ha apuntat que les negociacions amb el govern espanyol continuen, i que mantindran la "discreció" que ha marcat durant aquests mesos. 

  • Plaja ha assegurat que "quan hi hagi concrecions i avenços es donaran a conèixer".
  • Respecte a la taula de negociació, la portaveu apunta que es produirà abans que acabi l'any, però no ha avançat cap data ni termini.

Sobre la derogació del delicte de sedició, la portaveu ha dit que és un "avenç i un pas molt important". 

  • Tot i això, no nega que l'actual Codi Penal no és el "desitjable" per l'executiu català.
  • Sobre les crítiques dels partits independentistes com Junts o la CUP, i les entitats independentistes, com l'ANC: "Totes les opinions són respectables. Però seria interessant veure quines són les seves propostes concretes per arribar a la independència més enllà de criticar". 

Pressupostos catalans: El Govern té previst posar data a més reunions de cara la setmana que ve amb Junts i comuns. 

  • "La prioritat és que els comptes siguin aprovats amb Junts i comuns". 
  • "Continuem amb l'optimisme: esperem tirar-los endavant amb Junts, CUP i comuns. Els socis prioritaris no han canviat".