Política
Ángel Boza, condemnat pel cas 'La Manada'
Foto: Ángel Boza, condemnat pel cas 'La Manada' | Europa Press
Només sí és sí

L'advocat de 'La Manada' prepara un recurs per reduir la pena a un dels violadors

Ángel Boza, condemnat pel cas 'La Manada'
Foto: Ángel Boza, condemnat pel cas 'La Manada' | Europa Press

L'advocat de La Manada està preparant un recurs per sol·licitar una revisió a la baixa de la condemna d'un dels violadors, Ángel Boza, amb la nova llei del 'només sí és sí'.

Per què és important? La Manada és un dels casos de violació grupal que més va indignar a la societat espanyola per la dimensió dels fets i com es van mediatitzar.

  • Es va produir durant els Santfermins del 2016 i es van veure implicats quatre joves sevillans, que van ser condemnats pels fets.

Què sabem? L'advocat dels violadors, Agustín Martínez, ha assegurat en una entrevista a Canal Sur Ràdio, recollida per Europa Press, que treballa per rebaixar la pena al condemnat pel Tribunal Suprem a 15 anys de presó per un delicte continuat de violació amb les agreujants especifiques de tracte vexatori i actuació conjunta de dues o més persones.

En profunditat: Martínez ha argumentat que està treballant en el recurs i que "en principi afectaria exclusivament a un" dels condemnats". Es tracta d'Ángel Boza i la seva pena de 15 anys es podria veure reduïda a 14.

  • Els altres quatre violadors també van ser condemnats a altres penes per altres casos d'abusos sexuals i, per tant, no es podrien beneficiar de cap rebaixa.

Què ha dit? L'advocat de La Manada ha defensat que aquesta rebaixa de la condemna "és perfectament possible perquè s'han de reduir als mínims de les penes i la sentència dictada en el seu dia pel Suprem cap a l'acotació de referir-se que efectivament s'aplicava el mínim penal i, havent-se modificat el mínim penal, doncs entenc que és més favorable l'aplicació de la norma actual".

Categoria: Política