Política
El president del TSJC, Jesús María Barrientos
Foto: El president del TSJC, Jesús María Barrientos | Europa Press
TSJC

Borràs recusa el president del TSJC perquè no presideixi el seu judici

El president del TSJC, Jesús María Barrientos
Foto: El president del TSJC, Jesús María Barrientos | Europa Press

L'expresidenta del parlament suspesa, Laura Borràs, ha recusat el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, perquè no sigui el jutge que presideixi el seu judici per fraccionament de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes, segons ha avançat La Vanguardia.

Per què és important? Borràs s'enfronta a un judici que podria acabar amb el desterrament de la política. La Fiscalia demana sis anys de presó a més reclama inhabilitació de 21 anys i 144.000 euros de multa.

Context: El TSJC va informar que Barrientos seria l'encarregat de presidir el tribunal que jutjarà Borràs. La resta de magistrats que integraran el tribunal sewran Fernando Lacaba i María Jesús Manzano Meseguer.

D'on venim? Aquest mateix jutge, Barrientos, ja va ser apartat del judici a l'antiga mesa del Parlament. En aquest sentit, el Tribunal Suprem va ordenar repetir el judici a la mesa per imparcialitat de Barrientos. Motiu que la defensa de Borràs, Gonzalo Boye, esgrimeix per recusar-lo.

Categoria: Política