Política
Ignacio Garriga i Jorge Buxadé
Foto: Ignacio Garriga i Jorge Buxadé | Europa Press
Llengua catalana

El Constitucional rebutja el recurs de Vox contra el decret del català a les aules

Ignacio Garriga i Jorge Buxadé
Foto: Ignacio Garriga i Jorge Buxadé | Europa Press

El Tribunal Constitucional ha rebutjat per defectes de forma el recurs que Vox va presentar contra el decret de la Generalitat que fixa criteris del català a les escoles de Catalunya.

Al detall: Segons ha avançat Nació Digital, els magistrats del Constitucional no ha entrat al fons de la qüestió i no admeten el recurs de Vox perquè hi ha defectes de forma, com que no incorporava totes les signatures necessàries dels diputats de la formació d'extrema dreta al Congrés.

A més: El Constitucional encara ha de resoldre dos recursos del Partit Popular i de Ciutadans sobre el mateix afer.

Context: Vox va al·legar que la mesura de la Generalitat era "un estratagema" per a donar als col·legis un "escut jurídic" amb el qual poder incomplir la sentència del 25%. En concret, el recurs posava en qüestió que el Govern recorregués a la figura del reial decret quan al seu judici "no existeix una extraordinària i urgent necessitat" que faci necessari l'ús d'aquest mecanisme excepcional.

  • La formació va al·legar que la llei catalana afecta a la Constitució en el referit al dret dels espanyols a conèixer l'espanyol i dret a usar-lo. "La cooficialitat ha de subjectar-se a un patró d'equilibri o igualtat entre les llengües sense atorgar-se prevalença o preponderància a l'una sobre l'altra", va assenyalar.

 

Categoria: Política
Etiquetes: VOX Tribunals