Política
Exconseller d'Exteriors
Foto: Exconseller d'Exteriors | Europa Press
Tribunals

El Suprem ratifica la inhabilitació d'un any per l'exconseller Bernat Soler

Exconseller d'Exteriors
Foto: Exconseller d'Exteriors | Europa Press

El Tribunal Suprem ha ratificat la condemna d'un any d'inhabilitació a l'exconseller d'Exteriors i exalcalde d'Agramunt, Bernat Soler, pel referèndum de l'1 d'octubre de 2017. 

D'on venim? El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va sentenciar Soler el 2021, quan era conseller, per desobediència greu per facilitar el referèndum quan era batlle d'Agramunt. Ara, la sala penal del Suprem ha confirmat la sentència d'un any d'inhabilitació política i una multa de 16.800 euros.

En profunditat: Els magistrats consideren que tenia constància de la inconstitucionalitat de les lleis de desconnexió i que va desobeir. 

  • Els jutges que van sentenciar-lo van ser Jesus María Barrientos i Carlos Ramos. Tots dos recusats per falta d'imparcialitat amb judicis relacionats amb el Procés.

Què ha dit? Soler ha criticat la justícia espanyola per falta de transparència: "Un cop més la premsa s'avança al Suprem"

  • "Més que mai les mateixes conviccions que em van portar a fer possible a que la ciutadania pugui decidir el seu futur a través de les urnes", ha reblat.

D'altra banda: El TSJC ha tancat avui la instrucció de la causa contra Josep Maria Jové, Lluís Salvadó i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i obrirà judici oral contra ells.

  • Als dos dirigents d'ERC se'ls acusa de desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets. A Garriga se li imputa desobediència greu a l'autoritat judicial.
Categoria: Política