Open Melon
Foto: | Ajuntament Argentona
Municipals

Inhabiliten per l'1-O l'exalcalde d'Argentona i candidat de Junts acusat d'abusos

Foto: | Ajuntament Argentona

El jutjat de Mataró ha condemnat l'exalcalde de la CUP d'Argentona, Eudald Calvo, a sis mesos d'inhabilitació i a una multa de 4.500 euros per "desobediència greu" per la seva actuació durant l'1 d'octubre. Calvo va ser acusat d'abusos sexuals i va ser expulsat com a batlle, més tard va emprendre una nova singladura com a candidat de Junts.

Al detall:

  • Calvo té deu dies per decidir si presenta recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
  • En cas de mantenir-se la inhabilitació, quedaria frustrada la seva intenció de presentar-se novament com a candidat a l'alcaldia, aquest cop per Junts. 
  • En declaracions a mitjans locals, ha lamentat que la "justícia espanyola torna a obsequiar-nos amb una sentència injusta".

En profunditat: A finals del 2019 la CUP va expulsar-lo després de saber que havia abusat sexualment d'una noia i d'haver-se negat a assumir responsabilitats dimitint del càrrec. A banda d'aquest cas, també va arribar la confessió d'un perfil anònim d'una dona a Twitter on l'acusava amb el hashtag #MatxisEI d'haver-la grapejat diverses vegades.

Algun dels testimonis:

  • Un dels denunciants relata com Calvo en una primera ocasió se li hi hauria acostat en una manifestació, i sense dirigir-li la paraula li hauria posat un adhesiu en els pits i després els hi hauria “magrejat”. En una segona ocasió, l'alcalde li hauria posat la mà per sota de la samarreta i de la sustentació “de dalt a baix” pel que va reaccionar mirant-lo amb odi i “ell es va posar a riure”.
  • La testimoni va explicar que en una piscina amb un grup de gent “jo ja anava previnguda” i s'havia lligat el biquini amb un nus doble. “Encara sort que ho vaig fer perquè en una distracció “vaig notar que em tiraven la corda del biquini” i al no aconseguir-lo “se li va veure bastant disgustat.

 

Categoria: Open Melon
Etiquetes: CUP Junts