Política
Foto: | Europa Press
Pressupostos

El Govern avança en la negociació amb els comuns, al marge de Junts i PSC

Foto: | Europa Press

La negociació de pressupostos de la Generalitat avança de manera desigual. Mentre els comuns donen per iniciada la negociació formal i asseguren que han acordat amb el Govern "les bases del procés de negociació", el PSC i Junts es queixen que encara no han vist les xifres i lamenten la "lentitud" del procés.

Per què és important? El moviment del Govern, prioritzant la negociació amb els comuns, és una clara declaració d'intencions. Pere Aragonès, amb només 33 diputats, necessita el suport de Junts o del PSC per tirar els comptes endavant, a més dels comuns.

Què sabem? El Govern s'ha reunit aquesta tarda per tercera vegada amb els comuns.

  • En un comunicat, el partit liderat per Jéssica Albiach assegura que "la reunió d’avui ha servit per acordar les bases del procés de negociació i començar a entrar en el contingut". 
  • En aquest sentit, apunten que "s’ha acordat l’abast de la negociació, que inclourà els comptes però també la llei d’acompanyament i un acord de seguiment".

Tot i això: L'executiu també ha celebrat reunions amb Junts i el PSC, però segons informen aquests grups, no han vist les xifres concretes dels comptes. 

  • Junts assegura que la reunió amb el Govern, que ha tingut lloc aquest divendres al matí, ha estat "de caràcter tècnic" i han demanat el pressupost desglossat de tots els departaments "i no només d'alguns".
  • En aquest sentit, en un comunicat, han reclamat concreció en les partides del pressupost en recerca, les previstes per escoles concertades, les partides per l'FP i l'import previst del salari mínim. 
  • Per la seva banda, el PSC, que es va reunir aquest dijous amb el Govern, ha enviat una carta a l'executiu demanant que acceleri la negociació, que treballi amb "rigor" i que els facin arribar la documentació per fer les seves propostes.

Què esperar? El Govern preveu aprovar els pressupostos internament a principis de desembre i que es tramitin al Parlament abans d'acabar l'any. 

Categoria: Política