Política
Foto: | Europa Press
Eleccions municipals

Junts proposa Gemma Geis de candidata a Girona

Temps de lectura: 1 minut
Foto: | Europa Press

Junts per Catalunya ha decidit proposar l'exconsellera Gemma Geis com a candidata a l'alcaldia de Girona. L'executiva local del partit ho ha aprovat per unanimitat, després de dies d'especulacions.

Per què és important? A sis mesos per les eleccions, Junts no tenia encara candidat a l'alcaldia, després que l'escollida hi renunciés fa gairebé dos mesos.

D'on venim? El passat mes de setembre la fins aleshores candidata confirmada, Assumpció Puig, va haver de renunciar al càrrec per les desavinences amb la coordinadora territorial. 

  • Puig era la candidata de l'actual alcaldessa Marta Madrenas i de l'expresident Carles Puigdemont.

Què sabem? Junts ha fet pública la decisió en un comunicat on asseguren que "Geis, per la seva trajectòria professional i política, és la millor opció perquè Junts revalidi l'alcaldia de Girona". 

  • Geis va entrar en política l'any 2017. Fins aleshores havia declinat fer el pas per centrar-se en la seva carrera acadèmica com a doctora en dret i professora a la Universitat de Girona. 
  • Va ser candidata de Junts a la circumscripció de Girona els anys 2017 i 2021. 
  • Ha estat diputada i consellera d'Universitat fins a la sortida de Junts del Govern. 

A partir d'ara: S'obre un termini de 48 hores per presentar candidats alternatius i, si no n'hi ha cap, se celebrarà una assemblea per confirmar el nom de Geis.