Política
Foto: | Europa Press
Luxemburg

L'advocat de l'Eurocambra diu que Puigdemont va ocupar l'escó "de manera il·legal"

Foto: | Europa Press

L'advocat del Parlament Europeu ha defensat davant el Tribunal General de la Unió Europea que la cambra va permetre a Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí ocupar l'escó d'eurodiputat de forma "probablement il·legal". 

Per què és important? La justícia europea decideix aquest divendres sobre la immunitat dels eurodiputats de Junts. 

  • La vista que se celebra a Luxemburg sorgeix d'un recurs interposat per Puigdemont, Comín i Ponsatí a la justícia europea contra el Parlament Europeu per tramitar els suplicatoris remesos pel Tribunal Suprem.

Què ha dit? Durant la vista, l'advocat l'Eurocambra ha dit:

  • "Se'ls va permetre seure al Parlament Europeu probablement de manera il·legal, perquè mai s'ha rebut cap notificació de què els demandants hagin estat nomenats o escollits com a parlamentaris per Espanya".

Context: Puigdemont, Comín i Ponsatí van poder obtenir l'escó arran de la sentència de Luxemburg sobre Junqueras malgrat no figurar a la llista oficial de candidats que va remetre la Junta Electoral Central (JEC) a l'Eurocambra.

Per la seva banda, Gonzálo Boye ha al·legat que el Parlament no va respectar els drets dels tres eurodiputats quan va tramitar els suplicatoris per suspendre la seva immunitat i que poguessin ser jutjats a Espanya. 

A més, Boye ha defensat que la derogació de la sedició, que ahir va fer el primer pas al Congrés dels Diputats, busca l'extradició de l'expresident i els exconsellers i demostra que hi ha "persecució política". 

  • En aquest sentit, l'advocat ha exhibit les declaracions de ministres espanyols i del propi Pedro Sánchez dient que els canvis legislatius són per extradir Puigdemont. 
  • "Quants canvis de codis penals als estats membres coneixen per obtenir una euroordre?", ha preguntat Boye als magistrats.

A partir d'ara: La decisió del Tribunal no serà immediata. S'espera per principis de l'any que ve.