Política
La líder d'En Comú Podem, Jéssica Albiach
Foto: La líder d'En Comú Podem, Jéssica Albiach
Comptes generalitat

Els Comuns diuen que estan "lluny de l'acord" amb ERC pels pressupostos

La líder d'En Comú Podem, Jéssica Albiach
Foto: La líder d'En Comú Podem, Jéssica Albiach

La líder d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha explicat que aquest divendres passat la seva formació es va reunir amb el Govern per negociar els pressupostos i que dilluns tindran una altra trobada. Albiach ha assegurat que estan "lluny de l'acord" amb Esquerra per pactar els comptes de la Generalitat pel 2023.

Per què és important? L'executiu encara no té lligats els suports per aprovar els comptes. Mentre el suport de Junts o el PSC es complica, la negociació avança pel cantó dels comuns tot i que a batzegades.

Què ha dit? En un discurs a un acte polític d'En Comú Podem, Albiach ha valorat la situació dels pressupostos de la Generalitat.

  • La líder dels comuns ha exposat: "El divendres vam tenir una nova reunió de negociació amb el Govern"
  • "Malauradament, estem lluny i no estan anant bé les negociacions", ha criticat.
  • Albiach ha aprofitat per carregar contra l'executiu: "Cal humilitat, és un govern que només té el suport de 33 diputats de 135".

A més: "No tenim temps per perdre", ha avisat sobre la pròxima reunió que té En Comú Podem amb l'executiu d'Esquerra.

D'on venim? Els comuns van lamentar ahir que les negociacions amb el Govern sobre els pressupostos "avancen lentament" i les diferències encara existents en temes com les polítiques d'habitatge o la modificació de taxes i impostos.