Política
El diputat d'En Comú Podem Joan Carles Gallego al ple del Parlament
Foto: El diputat d'En Comú Podem Joan Carles Gallego al ple del Parlament | Mariona Puig / ACN
Pressupostos

Els Comuns demanen a ERC impostos "més solidaris" per aprovar els pressupostos

El diputat d'En Comú Podem Joan Carles Gallego al ple del Parlament
Foto: El diputat d'En Comú Podem Joan Carles Gallego al ple del Parlament | Mariona Puig / ACN

Els comuns han lamentat que les negociacions amb el Govern sobre els pressupostos "avancen lentament" i les diferències encara existents en temes com les polítiques d'habitatge o la modificació de taxes i impostos.

Per què és important? L'executiu encara no té lligats els suports per aprovar els comptes. Mentre el suport de Junts o el PSC es complica, la negociació avança pel cantó dels comuns.

Què han dit?

  • "El Govern veiem que arrossega els peus en els temes de fiscalitat. Nosaltres plantegem que cal tocar la fiscalitat per fer-la més solidària, més verda i més social", ha assenyalat el diputat d'En Comú Podem Joan Carles Gallego en una entrevista a Catalunya Ràdio.
  • Gallego reclama "més concreció" a l'executiu d'Aragonès i li retreu que hagi començat "tard" la negociació dels comptes per al 2023.
  • "El Govern no ha entès de la importància d'uns pressupostos efectius des de l'1 de gener", ha apuntat el diputat d'En Comú Podem.

Tot i això, explica que ja han començat a tenir converses amb el Govern.

  • "Hem començat a negociar, però hi ha una certa lentitud", ha insistit Gallego, un dels integrants de la mesa de negociació dels comuns.
  • "Hem posat sobre la taula les nostres propostes, amb els eixos prioritaris, i l'executiu està començant a contestar. Veiem que en alguns terrenys es pot avançar, però en d'altres les posicions encara estan allunyades i necessitem més compromís i concreció".

A més, des de la formació sí que veuen més sintonia amb la Generalitat en aspectes com l'energia, la salut, l'habitatge o la necessitat d'un pla de xoc per lluitar contra la inflació que afecta famílies i empreses.

  • "El Govern és conscient que han de formar part de l'agenda política i pressupostària", ha reblat Gallego.