Política
El líder d'ERC
Foto: El líder d'ERC | ACN
Esquerra

Junqueras llança un dard a Junts: "Des del retret no construiran el país que volen"

El líder d'ERC
Foto: El líder d'ERC | ACN

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha llançat un dard a Junts apel·lant a aquells independentistes que "es desentenen de la lluita compartida". En aquest sentit, ha dit: "Des del retret i des de l'egoisme constant no construiran el país ni la societat que diuen que volen construir".

Què ha dit? Ho ha defensat aquest diumenge durant la seva intervenció al Congrés Nacional del Jovent Republicà, a la plaça Patacada de Lleida.

  • "Només hi ha un camí i una estratègia en la construcció de la república i de la independència, la de ser més forts en termes democràtics", ha defensat.
  • "Aquells que es neguen a sumar-se a aquesta estratègia, que és l'única funciona i que és útil per construir tot allò que volem construir, ens fan avançar una mica més lents del que voldríem", ha sentenciat el president d'ERC.

A més: Junqueras ha estat crític amb l'independentisme que no suma i ha assegurat que el camí cap a la independència avançarà si es "denuncia la globalitat del problema i es construeixen forces i aliances". 

  • El president d'ERC ha afirmat que el cas de la independència no és aïllat i demostra com algunes estructures de poder lluiten contra la democràcia.

D'altra banda: El president, Pere Aragonès, va anunciar ahir, en el marc de la convenció contra l'amiant de la Federació d'Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) i Jubilats de Macosa-Alstom Afectats per l'Amiant, que distinarà 10 milions d'euros per retirar l'amiant a Catalunya.

  • Aragonès va avançar que el pròxim dimarts el Consell Executiu aprovarà la creació d'una oficina per "l'erradicació de l'amiant".
Categoria: Política
Etiquetes: Oriol Junqueras ERC