Política
President del TSJC
Foto: President del TSJC | ACN
Tribunals

Denegada la recusació de Barrientos en el cas Borràs

President del TSJC
Foto: President del TSJC | ACN

Laura Borràs, expresidenta del Parlament, ha anunciat que ha estat denegada la recusació que va imposar contra el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, perquè no sigui el jutge que presideixi el seu cas. Es tracta d'un judici per un presumpte delicte de fraccionament de contractes quan Borràs dirigia la Institució de les Lletres Catalanes.

Què ha dit? Borràs ha criticat la decisió d'inadmetre a tràmit la recusació de Barrientos.

  • "Deu ser que la seva falta d’imparcialitat és un valor afegit i necessari en una causa política de principi a final", ha lamentat.

D'on venim? Aquest mateix jutge, Barrientos, ja va ser apartat del judici a l'antiga mesa del Parlament. En aquest sentit, el Tribunal Suprem va ordenar repetir el judici a la mesa per imparcialitat de Barrientos. Motiu que la defensa de Borràs, Gonzalo Boye, esgrimeix per recusar-lo.

En profunditat: El TSJC va informar que Barrientos seria l'encarregat de presidir el tribunal que jutjarà Borràs. La resta de magistrats que integraran el tribunal seran Fernando Lacaba i María Jesús Manzano Meseguer.

Categoria: Política
Etiqueta: Laura Borràs