Política
Acte de presentació de la precampanya
Foto: Acte de presentació de la precampanya | Sílvia Jardí / ACN
Precampanya

Junts no vetarà els pactes amb el PSC després de les municipals

Acte de presentació de la precampanya
Foto: Acte de presentació de la precampanya | Sílvia Jardí / ACN

Junts per Catalunya ha posat en marxa aquest dijous la pre campanya per les eleccions municipals. El partit es fixa com a objectiu presentar més de 800 llistes, tractarà com a "prioritat" l'àrea metropolitana, on volen fer forat, i no descarten cap tipus de pacte ni preelectoral ni tampoc postelectoral. 

Per què és important? Les municipals seran les primeres eleccions des del trencament entre Junts i Esquerra a la Generalitat. Tot i això, ja hi ha molts acord municipals entre aquests dos partits –també entre ERC i PSC–, i governen plegats a la Diputació de Barcelona. 

Què sabem? Junts ha posat en marxa aquest dijous la precampanya per les eleccions municipals, sota el lema 'gent de debó'.

  • Volen donar a conèixer els seus candidats i treure pit de la tasca que fan arreu del territori. Un moviment que vol compensar la sortida del Govern, ara que no podran vendre la feina feta des de les conselleries.
  • També volen prioritzar l'àrea metropolitana, ja que en alguns municipis no tenen ni tan sols representació. És el cas de l'Hospitalet, Santa Coloma, Sant Boi o Cornellà. Asseguren que estan treballant per "donar la sorpresa" i que no només aniran a buscar el públic independentista.

Què esperar? Sobre els possibles pactes, el partit dona flexibilitat local per arribar a acords preelectorals i postelectorals. 

  • Pel que fa als preelectorals, diuen que volen ser el màxim de "generosos" i que no hi haurà problemes si en algun municipi hi ha un acord entre Junts i el PDeCat.
  • Després de les eleccions, el partit assegura que es donarà llibertat perquè cada secció local analitzi i tiri endavant les aliances que cregui. 
  • On sí que la direcció nacional vol tenir un paper és als ens supramuncipals, com per exemple les diputacions. Asseguren que allà es tindran en compte "molt prioritàriament" les aliances independentistes. Tot i que ningú nega que tot dependrà també de les possibilitats de suma. 

Per acabar: El partit celebrarà el 28 de gener una convenció municipalista "per donar el tret de sortida" definitiu cap al 28 de maig.

  • S'espera que per aquelles dates ja s'hagi desencallat l'anunci que Xavier Trias fa el pas per liderar la candidatura per Barcelona.
Categoria: Política
Etiquetes: Junts Eleccions