Política
Portaveu de Junts al Congrés
Foto: Portaveu de Junts al Congrés | Europa Press
Codi Penal

Junts presenta una reforma de la malversació "més enllà de la rebaixa de penes"

Portaveu de Junts al Congrés
Foto: Portaveu de Junts al Congrés | Europa Press

La portaveu de Junts al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, ha presentat esmenes a la reforma del Codi Penal així proposant una reforma del delicte de malversació. Junts vol una reforma de la malversació que vagi "més enllà de la rebaixa de penes" perquè no es pugui penalitzar l'acció política.

Per què és important? La proposta de Junts amplia les demandes de la registrada per ERC i acabaria amb l'article 219 de la Llei Orgànica de 2015.

En profunditat: En una entrevista amb EFE, Nogueras ha anunciat que també presenta esmenes a la modificació del Codi Penal.

  • L'esmena de Junts vol anar més enllà d'una simple "rebaixa de penes" i demana revertir un dels efectes de la reforma del Codi Penal de 2015 impulsada per Rajoy, perquè els jutges no disposin de l'"eina" que els permet "tipificar com corrupció" el compliment d'un programa electoral per fer la independència.

Al detall: Junts vol "derogar" l'article 219 de la Llei Orgànica de 2015, per "revertir l'error comès" llavors i "retrotraure la regulació de l'article 42" del Codi Penal, referit a les penes per malversació.

  • Nogueras ha assegurat que el PP va reformar el Codi Penal per "penalitzar als que havien preparat" la consulta sobiranista del 9N, que era un compromís del "programa electoral" del llavors president, Artur Mas.

Què ha dit? Junts justifica l'esmena argumentant que la malversació "no es pot equiparar a l'administració deslleial".

  • "Pretendre suavitzar la redacció actual afegit el requisit de l'ànim de lucre per mantenir la pena és continuar incloent entre els delictes de corrupció conductes que no són corruptes", ha reblat.

 

 

Categoria: Política