Política
Els dos líders del govern espanyol de coalició
Foto: Els dos líders del govern espanyol de coalició | Europa Press
Codi Penal

PSOE i Podemos proposen una malversació que evita la despenalització que vol ERC

Els dos líders del govern espanyol de coalició
Foto: Els dos líders del govern espanyol de coalició | Europa Press

El PSOE i Unidas Podemos han proposat una nova reforma del delicte de malversació que tracta d'evitar la despenalització que vol Esquerra amb la seva iniciativa. 

Per què és important? La iniciativa del govern espanyol reduiria les condemnes per l'1 d'octubre, però esquivaria la despenalització a través del Codi Penal que buscaven els republicans amb la seva proposta de malversació.

En profunditat: Segons ha publicat La Vanguardia, el PSOE i Podemos presentaran demà la nova proposta de malversació.

  • Aquesta iniciativa de la Moncloa vol penalitzar el desviament pressupostari irregular dins de la mateixa administració pública.
  • Que es castigaria amb un màxim de quatre anys de presó i sis d'inhabilitació.
  • Socialistes i podemites no donaran suport a la proposta d'ERC si aquesta no assumeix el nou tipus delictiu que han posat sobre la taula.

Què vol dir? Es rebaixa de sis a quatre anys el delicte de malversació, però evita despenalitzar totalment els líders polítics que van ser condemnats o imputats per haver organitzat el referèndum.

  • El govern espanyol creu que amb aquesta proposta no es deixa cap supòsit de malversació despenalitzat, a més d'incloure l'enriquiment il·lícit per aquells càrrecs que obtinguin un increment patrimonial de més de 250.000 euros durant el seu mandat i que no puguin demostrar el seu origen.

D'on venim? La proposta que va registrar ERC, segons els republicans, ajudaria que els presos independentistes jutjats i indultats, quedessin pràcticament lliures de condemna. Quasi com una amnistia a través del Codi Penal. És per això que el govern espanyol s'ha posat mans a l'obra per matissar aquesta proposta perquè no quedin completament despenalitzades les condemnes per l'1-O.

Categoria: Política