Política
El president del PP, Alberto Núñez Feijóo y el líder de Vox, Santiago Abascal, conversen durant un acte protocolari.
Foto: El president del PP, Alberto Núñez Feijóo y el líder de Vox, Santiago Abascal, conversen durant un acte protocolari. | Eduardo Parra / Europa Press
Judicial

PP i Vox portaran al Constitucional la reforma de la sedició i malversació

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo y el líder de Vox, Santiago Abascal, conversen durant un acte protocolari.
Foto: El president del PP, Alberto Núñez Feijóo y el líder de Vox, Santiago Abascal, conversen durant un acte protocolari. | Eduardo Parra / Europa Press

El PP i Vox recorreran al Tribunal Constitucional la reforma del Codi Penal sobre la sedició, la malversació i la designació dels magistrats del TC. 

Per què és important? El govern espanyol està proposant modificar el Codi Penal dins del marc de negociacions amb Esquerra, per desjudicialitzar el conflicte entre Espanya i Catalunya. 

Què diuen: Els partits de la dreta i l'extrema dreta espanyola se situen en contra de la reforma de la sedició, malversació i de com escollir els magistrats del Tribunal Constitucional. 

  • El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat que també ho denunciaran davant la Unió Europea: "El govern intensifica a contrarellotge els seus atacs a les institucions i el nostre estat de dret". 
  • El president de Vox, Santiago Abascal, declara que "s'accelera l'assalt a les institucions" del president espanyol amb "el suport dels seus socis separatistes". El líder de l'extrema dreta ha anunciat que portaran al TC les reformes de la sedició i malversació: "Ens hi juguem la unitat i la democràcia". 

A més, la secretària general del PP i portaveu del Congrés, Cuca Gamarra, ha acusat Sánchez "d'abús de poder" i ha afirmat que el president "és capaç absolutament de qualsevol cosa" per mantenir el seu executiu. 

  • Els populars qualifiquen la reforma de "mercadeig amb la llei" per complir "l'únic bé jurídic a protegir". 
  • Gamarra ha explicat que el PP recorrerà al TC totes les reformes. També ha considerat que les propostes d'esmenes dels partits catalans per retocar la malversació ja suposen una "derogació parcial" del delicte: "És la materialització de l'assalt a l'estat de dret per part de Sánchez", ha resumit.

Per altra banda, la diputada de Junts al Congrés, Miriam Nogueras, també s'ha mostrat en contra de l'esmena presentada per ERC a la reforma del Codi Penal: "Fer política no és un delicte" ha dit en referència a la proposta dels republicans a reformar el delicte de malversació

  • En una entrevista a Catalunya Ràdio, Nogueras opina que el fet que ERC i Unidas Podemos presentis esmenes avala les crítiques dels independentistes a reformar el Codi Penal: "Hi havia alguna cosa que no quadrava": 
  • Per la seva part, Junts ha presentat 19 esmenes sobre els delictes que reformen el Codi Penal espanyol. 
Categoria: Política