Política
President d'ERC
Foto: President d'ERC | ACN
Codi Penal

Junqueras no veu just 4 anys de presó pels exiliats amb la nova malversació del PSOE

President d'ERC
Foto: President d'ERC | ACN

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat que no li semblaria just que els exiliats que tornessin a Catalunya s'haguessin d'enfrontar a quatre anys de presó, tal com inclouria la darrera proposta sobre la malversació en què treballen PSOE i Unides Podem.

Context La iniciativa del govern espanyol reduiria les condemnes per l'1 d'octubre, però esquivaria la despenalització a través del Codi Penal que buscaven els republicans amb la seva proposta de malversació.

Què ha dit? En una entrevista per Catalunya Ràdio, el líder republicà ha demanat ajuda a "tothom" per negociar la malversació.

  • El republicà ha afirmat que l'objectiu d'ERC és "rebaixar-la i fer-la desaparèixer" però ha afegit que per arribar com més lluny sigui possible fa falta l'ajuda de tothom. "Arribarem a fer-la desaparèixer? Depèn de quanta gent ens ajudi", ha manifestat
  • En una línia similar, ha demanat "una mica de generositat" als partits catalans per deixar els interessos "particulars" i permetin aprovar els pressupostos.

A més: Junqueras ha assegurat que la seva proposta busca "posar justícia on hi ha injustícia" i no ha respost si aquesta proposta permetria el retorn de Carles Puigdemont o de Marta Rovira. De la mateixa manera, ha dit que és "irrellevant" com aquesta reforma pot beneficiar-lo a ell i quins serien els efectes polítics en el seu cas.

  • Ha garantit que ERC farà tot el que pugui amb la força de què disposa i ha fet una crida a totes les formacions que comparteixin el seu posicionament perquè els ajudin a arribar més lluny en la negociació.
  • I és que ha considerat "inexplicable" que formacions que puguin ajudar a aconseguir-ho no ho acabessin fent. "Estaria bé que, de tant en tant, algú ajudés", ha declarat.