Política
L'eurodiputada d'ERC, Diana Riba
Foto: L'eurodiputada d'ERC, Diana Riba | ACN
Catalangate

ERC denuncia a Europa el Catalangate: "És una violació dels drets humans"

L'eurodiputada d'ERC, Diana Riba
Foto: L'eurodiputada d'ERC, Diana Riba | ACN

L'eurodiputada d'ERC, Diana Riba, ha denunciat aquest dilluns al Consell d'Europa que el Catalangate suposa una "violació dels drets humans" i ha demanat que el cas sigui investigat i els responsables jutjats.

Per què és important? El Catalangate va ser un cas massiu d'espionatge contra més de 60 líders independentistes durant el procés mitjançant el programa Pegasus. 

Què diu? En una sessió del comitè d'afers jurídics i drets humans celebrat a París, l'eurodiputada ha reivindicat que "cap país pot espiar amb l'excusa de la seguretat nacional". 

  • Després d'una intervenció de l'eurodiputat del PP, Pablo Hispán, que ha acusat l'independentisme de "col·laborar" amb Rússia i de denunciar que l'espionatge es tracti "de manera frívola", Riba ha negat cap vincle de la Generalitat amb Rússia.
  • Riba ha criticat la manca de col·laboració amb l'Estat espanyol per esclarir els casos d'espionatge. 
  • "Pot un estat espiar, controlar i interferir en una acció política legítima? Qualsevol persona amb un sentit democràtic ho tindria molt clar", ha subratllat.
  • La política republicana ha defensat que el polèmic cas d'espionatge és un "afer europeu" i ha assegurat que les institucions comunitàries han d'actuar "ràpid" per abordar una qüestió que afecta drets civils i polítics.

A més: També han intervingut el polític polonès Krzysztof Brejza, espiat per Pegasus, que ha denunciat que va ser espiat quan era el responsable de la campanya electoral de la seva formació i que es va utilitzar la informació personal extreta del seu telèfon per perjudicar la seva imatge.

  • "Les autoritats tradicionals no estan protegint els ciutadans", ha criticat.

Per acabar: El periodista grec Thanasis Koukakis ha assenyalat que els programaris d'espionatge són "molt intrusius" i ha explicat que va ser víctima de l'espionatge per part dels serveis secrets grecs i pel programari Predator. 

Categoria: Política
Etiquetes: ERC Corrupció