Política
La portaveu d'ERC, Marta Vilalta
Foto: La portaveu d'ERC, Marta Vilalta | ACN
PRESSUPOSTOS GENERALITAT

ERC amenaça d'aprovar els comptes a l'executiu abans d'arribar a un acord amb el PSC

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta
Foto: La portaveu d'ERC, Marta Vilalta | ACN

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha avisat al PSC i a Junts que ERC pot aprovar els pressupostos sense el seu suport si es continua allargant la negociació sense resultats.

  • Ha dit que "entorpir" la negociació dels comptes per desgastar el Govern "no és positiu per a ningú", i ha avisat que "si continua aquesta voluntat dilatòria, probablement el Govern haurà de fer un pensament i portar l'aprovació dels comptes al Consell Executiu i després continuar negociant amb els partits al Parlament".

Per què és important? L'executiu d'ERC ha aconseguit tancar un acord amb els comuns pels comptes de la Generalitat del 2023. Les negociacions continuen obertes amb Junts i PSC. 

D'on venim? El PSC va afirmar que les negociacions per aprovar els pressupostos de la Generalitat de 2023 estan "lluny d'acabar".

Què ha dit? En una entrevista en el programa 'L'hemicicle' de Catalunya Ràdio, Vilalta ha demanat a tots els grups polítics de la negociació pressupostària un "exercici de responsabilitat" per a poder tancar un acord al més aviat possible.

  • "Dilatar per dilatar els pressupostos no té cap sentit i no és positiu per a ningú".
  • Ha assegurat que des d'ERC els agradaria aconseguir "un acord el més ampli possible" amb les quatre formacions de la negociació: PSC, els comuns, Junts i Esquerra.
  • Ha defensat que les converses avancen i que "no hi ha cap escullo que hagi embussat les negociacions, al contrari; hi ha moltes idees compartides".
  • "No hi ha cap escull que hagi encallat les negociacions, al contrari. Hi ha moltes prioritats de país que compartim".
  • "Estem molt més a prop de l'acord d'allò que diuen els dirigents del PSC o de Junts".

A partir d'ara: L'executiu republicà tracta d'accelerar la ronda de negociacions per portar els comptes al Parlament abans de Cap d'Any.