Política
Jéssica Albiach, presidenta d'En Comú Podem
Foto: Jéssica Albiach, presidenta d'En Comú Podem | ACN
Pressupostos

Albiach es vanta de "reorientar el Govern" amb els 8 diputats dels Comuns

Jéssica Albiach, presidenta d'En Comú Podem
Foto: Jéssica Albiach, presidenta d'En Comú Podem | ACN

La presidenta d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha tret pit del paper dels diputats d'En Comú Podem en la negociació amb Esquerra sobre els pressupostos.

Per què és important? Esquerra Republicana i En Comú Podem han arribat a un acord pels pressupostos, tot i que els republicans i els comuns necessiten el suport del PSC o de Junts per tirar-los endavant.

Què ha dit? Jéssica Albiach ha declarat davant del consell nacional de Catalunya que...

  • "Veient el resultat de l'acord de Pressupostos, crec que mai 8 diputats i diputades havien rendit tant".
  • Albiach ha lloat "els passos de gegant i d'altres amb balanços més humils" que es fan gràcies a l'acció del seu grup parlamentari, ja que "qualsevol millora en la vida de la gent és una victòria".
  • "Hem reorientat les prioritats del Govern de Catalunya. El resultat és que perd Endesa, Foment i Blackstone, però guanyen els catalans i les catalanes".
  • Sobre l'acord amb el Govern: "no vol dir res més que això, hem prioritzat el què i no el qui". "Veient el contingut de l'acord, queda clar que mai 8 diputats havien rendit tant".

Al detall: 

  • Els comuns i el Govern han pactat introduir els "ajustos necessaris" en l'impost de patrimoni per adaptar-lo a l'impost estatal sobre les grans fortunes. Al PSC, amb qui l'executiu continua negociant els comptes, els tira enrere aquesta part.
  • La líder ha admès que l'acord de pressupostos no reuneix tot els punts del programa de Govern dels comuns, però que, així i tot, han aconseguit avenços en sanitat, en sobirania energètica, per l'habitatge o en feminismes. 

A partir d'ara: L'executiu republicà tractarà d'accelerar la ronda de negociacions per portar els pressupostos al Parlament abans de Cap d'Any.

Categoria: Política