Política
President de la Generalitat
Foto: President de la Generalitat | Europa Press
Taula de diàleg

El Govern colla la Moncloa perquè avanci en el diàleg

President de la Generalitat
Foto: President de la Generalitat | Europa Press

El Govern de la Generalitat ha collat la Moncloa perquè el diàleg avanci, tot i la negativa del govern espanyol de reunir la taula de diàleg prevista per abans d'acabar aquest any. Fonts de Presidència relativitzen el missatge de la Moncloa tot i que admeten que és "difícil" que s'acabi produint una reunió de la taula abans de Cap d'Any.

Per què és important? Malgrat el missatge de la Moncloa d'apartar la taula de diàleg de les seves prioritats, la intenció de l'executiu català és celebrar la trobada entre la setmana que ve i els primers dies del 2023.

Què diuen? Fonts de Palau han replicat a la Moncloa emmarcant-ho en una gesticulació habitual que arriba des de Madrid, tot recordant que hi ha hagut casos on el govern espanyol negava cap compromís 24 hores abans que es reunís la taula de diàleg.

  • "El millor en aquests casos són els fets. El Govern espanyol i el seu president han negat sempre la taula fins 24 hores abans que se celebrés. Molts passos dels que s'han fet han dit que eren difícils i s'han acabat produint".
  • Segons aquestes fonts, el Govern ha amenaçat d'usar tots els elements de "pressió democràtica" de què disposa perquè es celebri la taula de diàleg. A més, ha recordat que té intenció de continuar utilitzant els diputats d'ERC al Congrés per obligar la Moncloa a moure peça, fent el que han fet "sempre quan semblava que no volien complir la paraula donada".

En profunditat: A més, des de Palau insisteixen que el procés de negociació continua, tot i que el govern espanyol, en certa forma, ja hagi donat per tancada la carpeta catalana.

  • "Hem abordat una part de les conseqüències i ara hi ha la necessitat de resoldre el conflicte amb l’Estat espanyol".
Categoria: Política
Etiquetes: ERC PSOE Moncloa