Política
La consellera d'Igualtat i Feminismes Tània Verge
Foto: La consellera d'Igualtat i Feminismes Tània Verge | ACN
Agressió sexual

La consellera d'Igualtat sobre la discoteca Waka: "No és un espai segur"

La consellera d'Igualtat i Feminismes Tània Verge
Foto: La consellera d'Igualtat i Feminismes Tània Verge | ACN

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, contundent amb el cas de la discoteca Waka: "No és un espai segur". 

Per què és important? La discoteca Waka de Sant Quirze del Vallès acumula polèmica rere polèmica. L'última ha estat la difusió d'un vídeo on es pot veure una menor fent una fel·lació a un noi al mig de la pista de ball. Els dos han denunciat la difusió de les imatges

Què diu? En una entrevista a Catalunya Ràdio, la consellera ha assegurat que el vídeo del cas està judicialitzat i que serà la investigació la que dirimirà les responsabilitats que calguin. 

  • Verge ha recordat que la llicència del funcionament del local és una concessió municipal, de Sant Quirze del Vallès, i no del Govern de la Generalitat. 
  • Ha declarat que el Govern ha fet diverses actuacions a la discoteca i garantirà totes les que calguin contra les violències masclistes i sexuals. 
  • Ha volgut recordar i fer èmfasi que qui grava o comparteix el vídeo és part de la cultura de la violació

Visió global: La consellera ha expressat el seu dolor i la consternació "immenses" pel repunt de casos de violències masclistes. 

  • Demana a la societat que entengui la gravetat dels fets ocorreguts a la discoteca Waka i la posterior viralització de les imatges. 
  • Verge ha volgut destacar que la denúncia de la família de la noia afectada és un acte valent i ha insistit que qui no fa res per evitar el que va passar, també està cometent violència sexual i és part de la cultura de la violació.
  • A més, ha apuntat que en aquest cas s'estaria parlant de pornografia infantil, ja que la noia és menor d'edat.

Previsions: La titular de Feministes del Govern ha afirmat que seran els Mossos i la justícia els que hauran de dirimir responsabilitats. Ha recordat que els fets van passar en una festa on estava permès l'accés a menors i on el local pot tenir responsabilitat, però també el conjunt de persones que no van fer res per evitar-ho.

D'on venim: Tant la noia menor com el noi que surt al vídeo han denunciat els fets per la difusió de les imatges.