Política
Míriam Nogueras durant un ple al Congrés
Foto: Míriam Nogueras durant un ple al Congrés | Europa Press
Junts

Nogueras rebutja una coalició Junts-PDeCAT: "És un partit que no existeix"

Míriam Nogueras durant un ple al Congrés
Foto: Míriam Nogueras durant un ple al Congrés | Europa Press

La portaveu de Junts al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, rebutja la possibilitat d'una coalició amb el PDeCAT de cara a les eleccions municipals. 

Per què és important? Els postconvergents es van dividir en dos partits a causa de les seves discrepàncies, Junts i PDeCAT. Ara es parlava d'una possible aliança per presentar-se conjuntament en els pròxims comicis municipals del maig del 2023. 

Què diu: En una entrevista a Europa Press, la diputada de Junts considera que "el PDeCAT és un partit que no existeix". 

  • Nogueras assegura que el partit "fa temps que va desaparèixer" i que només "queden les persones que formaven part d'aquest partit". 
  • Recorda que el PDeCAT és un partit que "no va aconseguir cap representació en les últimes eleccions autonòmiques". 

D'on venim: Fins ara, les dues formacions han mantingut reunions per explorar l'opció de presentar-se conjuntament a les eleccions municipals de Barcelona amb Xavier Trias com a candidat. 

  • L'exalcalde no va descartar sumar a la seva llista gent del PDeCAT, ja que té llibertat del partit per construir la seva candidatura. 

Previsions: Sobre els futurs pactes de Junts als Ajuntaments de Catalunya, la diputada ha recordat que Junts "prioritzà pactes amb forces independentistes". 

  • Però ha aclarit que "es respectarà l'autonomia local tenint en comptes les diferents realitats territorials". 

En detall: Pel que fa als pressupostos, Nogueras ha assegurat que "és 100% responsabilitat" del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que tirin endavant i creu que "no està fent els deures". 

  • La postconvergent no descarta que el PSC doni suport als comptes d'ERC després que els republicans hagin votat a favor els pressupostos de Pedro Sánchez. 
  • Davant d'aquest fet, la diputada ha volgut destacar que no és una cosa nova el suport entre ERC i PSOE, ja que considera que "fa tres anys que són socis". 
Categoria: Política