Política
Presidenta de l'ANC
Foto: Presidenta de l'ANC | ACN
Sánchez-Macron

L'ANC exigeix a Aragonès que no assisteixi a la cimera hispanofrancesa

Presidenta de l'ANC
Foto: Presidenta de l'ANC | ACN

La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, ha exigit al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que no assisteixi a la  cimera hispanofrancesa del 19 de gener a Barcelona.

Per què és important? Aragonès va anunciar que participaria en la trobada hispanofrancesa a la capital catalana mentre que el seu partit, Esquerra, protestaria contra la cimera.

Què han dit? Durant la roda de premsa per presentar els detalls de la convocatòria Feliu ha dit que és "absolutament contradictori" que el Govern assisteixi a l'esdeveniment, però al mateix temps ERC "vulgui expressar-hi disconformitat participant en la manifestació".

  • La presidenta de l'entitat ha insistit que és "una falta de congruència" i ha reclamat respectar el 52% del vot independentista present al Parlament.

En profunditat: Sobre les mesures que Aragonès va traslladar al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per poder tractar-les a la cimera Feliu ha admès que algunes de les reivindicacions són compartides.

  • De totes maneres ha remarcat que "el més important" és demostrar que "no es pot fer actes de dominació" i "simplement demanar-los si us plau que tinguin en compte les necessitats" de Catalunya.

Context: L'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, a més del Consell per la República, van fer una crida a la mobilització contra la cimera hispanofrancesa. A aquest clam es van sumar Junts i Esquerra, tot i que els republicans van anunciar que el president participaria de la trobada.

Categoria: Política
Etiquetes: ERC Pere Aragonès