Política
Aragonès i Illa al Parlament
Foto: Aragonès i Illa al Parlament | Europa Press
Comptes generalitat

Els pressupostos entren a l'última fase amb Aragonès i Illa encapçalant la negociació

Aragonès i Illa al Parlament
Foto: Aragonès i Illa al Parlament | Europa Press

La negociació pels pressupostos entra en l'última fase amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el líder socialista, Salvador Illa, encapçalant la negociació.

Per què és important? Esquerra i PSC s'han enrocat en les seves posicions per discrepàncies amb les grans infraestructures catalanes. Aragonès i Illa volen desfer el bloqueig i arribar a un acord. 

Situació actual: Aragonès i Illa s'han trobat recentment per intentar desbloquejar les negociacions que es troben en un punt mort per les exigències del PSC desoïdes pels republicans.

  • Els consellers estan avisats que poden ser convocats en qualsevol moment per aprovar els comptes en una reunió extraordinària.

D'on venim? Totes dues formacions porten gairebé tres mesos de negociacions amb trobades, trucades i reunions, sense arribar a una entesa, tot i haver assegurat que aquesta setmana s'arribaria a un acord.

Què passa? Les grans infraestructures catalanes que exigeixen els socialistes semblen ser els principals esculls per tancar un pacte pels pressupostos: l'ampliació de l'aeroport, el Hard Rock i el quart cinturó.

  • Hi ha més de 170 mesures acordades entre les dues parts. Però els socialistes reclamen que s'accepti la seva proposta sencera, que diuen que és "de mínims".

Què diuen? La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha alertat el PSC del perill de mantenir "posicions maximalistes" respecte als pressupostos del 2023. I ha assegurat que "s'ha d'arribar a un acord", però que "tothom ha de cedir".

  • La portaveu del PSC, Alícia Romero, ha negat que el seu partit tingui posicions maximalistes respecte als pressupostos, tal com ha assegurat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, en una entrevista a TV3.
Categoria: Política