Política
Alícia Romero a Cardona
Foto: Alícia Romero a Cardona | ACN
Comptes de la Generalitat

El PSC respon a Vilagrà i diu que està fent "un acte de fe" amb els pressupostos

Alícia Romero a Cardona
Foto: Alícia Romero a Cardona | ACN

La portaveu del PSC, Alícia Romero, ha negat que el seu partit tingui posicions maximalistes respecte als pressupostos, tal com ha assegurat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, en una entrevista a TV3.

Per què és important? Les negociacions dels pressupostos fa mesos que duren. Ara, l'executiu del president Pere Aragonès vol arribar a un acord amb PSC i Junts, després d'haver-lo segellat amb els Comuns. 

Què ha passat? Des de Cardona, on el PSC celebra una trobada de treball de dos dies, Romero ha defensat que el document que han proposat ja prioritza les mesures i que alguns temes ja no els han ni posat.

  • En aquest sentit, la portaveu socialista considera que "ja han fet cessions en alguns temes". A
  • més, ha replicat que el PSC no pot tenir una actitud maximalista perquè no coneix la proposta de pressupostos del Govern.
  • Assegura que estan fent un "acte de fe" perquè no coneixen les mesures previstes de cada departament.

Què ha dit? Tot i demanar-ho reiteradament, Romero ha explicat que l'executiu català no els hi ha facilitat els programes per cada departament que preveuen els pressupostos del 2023.

  • "Ja hem fet cessions en alguns temes perquè no els hem posat sobre la taula. Qui té responsabilitat de presentar pressupostos s'ha d'obrir a una visió de país i no pot imposar una visió", ha afirmat Romero.
  • "No crec que tinguem una posició maximalista. Hem fet un document en el qual ja hem prioritzat mesures. Hem entès que no podíem fer un pressupost alternatiu i hem anat a buscar els temes que preocupen els catalans. Ja hem triat. Ja hem prioritzat", ha insistit.

A més: La portaveu ha demanat al Govern que "encaixi" les seves propostes i accepti els projectes que, segons el PSC, cal "desbloquejar": Hard Rock, ampliació de l'aeroport del Prat i Quart Cinturó entre Sabadell i Terrassa.

  • També ha recordat que tant l'ampliació de l'aeroport del Prat com el Hard Rock són projectes que han estat aprovats per una majoria del Parlament.

A partir d'ara: Els socialistes situen la pilota a la teulada del Palau de la Generalitat i defensen que és el Govern qui ha de decidir si vol aprovar els pressupostos amb el PSC i, per tant, si accepta les mesures que els socialistes han posat sobre la taula.

  • "Si decideixen no aprovar els pressupostos amb el PSC, no passa res. Ho respectarem. Sap que té altres possibilitats", ha afegit en referència a Junts, tot i que les negociacions entre el Govern i els seus exsocis no estan avançades.