Política
Expresident a l'exili
Foto: Expresident a l'exili | ACN
Exili

La Fiscalia estudia esmenar Llarena per acusar Puigdemont de desordres públics

Expresident a l'exili
Foto: Expresident a l'exili | ACN

La Fiscalia estudia presentar un recurs contra la interlocutòria del magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, per esmenar-lo. La Fiscalia vol substituir el delicte de sedició suprimit pel de desordres públics agreujats.

D'on venim? Amb l'entrada en vigor del nou Codi Penal, Llarena va retirar el delicte de sedició als acusats pel procés, a l'entendre que els fets perseguits no encaixaven amb els desordres agreujats.

En profunditat: El Ministeri Públic analitza si els fets encaixen amb els desordres agreujats, que són castigats amb penes d'entre 3 a 5 anys de presó i fins a 8 anys d'inhabilitació. La Fiscalia ja està preparant les al·legacions que haurà de presentar els pròxims dies al Suprem.

  • Paral·lelament, Puigdemont, també està estudiant recórrer l'euroordre de Llarena.

A més: El govern espanyol no amaga que la nova ordre de cerca i captura de Llarena ha fastiguejat l'estratègia de la Moncloa. Que el magistrat hagi tirat pel dret amb el delicte de malversació no és el camí que volien seguir per despenalitzar els líders del procés.

  • Aquest moviment amenaça el pla traçat per Moncloa, que pretenia així complir amb la demanda d'ERC de desjudicialitzar l'afer català i contribuir al fet que els seus processaments o condemnats per malversació veiessin reduïdes les penes.

 

Categoria: Política