Open Melon
El magistrat del Suprem Pablo Llarena
Foto: El magistrat del Suprem Pablo Llarena | Europa Press
Justícia espanyola

El govern espanyol pica el crostó a Llarena i li recorda la separació de poders

El magistrat del Suprem Pablo Llarena
Foto: El magistrat del Suprem Pablo Llarena | Europa Press

La ministra d'Hisenda i vicesecretària general del PSOE, María Jesús Montero, ha picat el crostó al magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, i li ha demanat que respecti la "legitimitat que té la política".

Per què és important? Montero ha escenificat el xoc dels dos poders de l'Estat espanyol per la causa independentista a l'exili.

Què ha dit? En una compareixença, després de reunir l'executiva, la ministra ha passat comptes amb Llarena pels dards que ha filtrat contra la Moncloa en la interlocutòria sobre el processament de l'expresident a l'exili, Carles Puigdemont.

  • "Nosaltres no entrem en els pronunciaments judicials i de la mateixa manera sempre demanem que tampoc s'entri en la legitimitat que té la política per al desenvolupament de la seva legislació", ha dit.
  • Montero ha assegurat que "la Justícia el que ha de fer és administrar la Justícia i els polítics, legislar conforme a la seva escala de valors".

Context: Llarena, dins la interlocutòria, assegura que la reforma de la sedició està feta amb una "marcada discrepància" amb la sentència del Procés i critica que s'argumenti en qüestions formals o de llibertats fonamentals.

  • A més, el magistrat del suprem assenyala al PSOE de crear un context en què es produeix una despenalització dels fets per l'1-O.

 

Categoria: Open Melon
Etiqueta: Govern espanyol