Política
Seu de l'Audiència Nacional
Foto: Seu de l'Audiència Nacional | Europa Press
Tribunals

L'Audiència Nacional vol jutjar 4 exalcaldes de Convergència per corrupció

Seu de l'Audiència Nacional
Foto: Seu de l'Audiència Nacional | Europa Press

L'Audiència Nacional proposa jutjar quatre exalcaldes de Convergència Democràtica per prevaricació i malversació de cabals públics.

Per què és important? L'alt tribunal troba indicis que apuntarien a una xarxa corrupte municipal.

En profunditat: Entre els batlles esquitxats hi ha el de l'Ametlla de Mar Andreu Martí, el de Torredembarra Daniel Massagué, el de Vandellós Josep Jaume Castellnou i el d'Ascó Rafel Vidal.

  • Els 4 formen part de la investigació duta a terme pel jutge José Luís Calamasa, que acusa dins del mateix cas 15 persones més, totes per presumpte arranjament irregular de contractes a 14 ajuntaments catalans a favor de la consultora Efial.

D'on venim? El procediment deriva d'una investigació iniciada el 2013 al Jutjat 1 del Vendrell arran d'una denúncia de la Fiscalia Anticorrupció per presumptes irregularitats de l'Ajuntament de Torredembarra.

  • D'aquelles diligències se'n van derivar diverses peces al Jutjat d'Instrucció 4 de l'Audiència Nacional que ara conclouen amb el passi a procediment abreujat en la investigació principal.

Al detall: A parer del magistrat, l'arribada d'Efial a diferents ajuntaments va constituir una "eina vàlida" per "aconseguir el direccionalment" en l'adjudicació de contractes i "eliminar la lliure competència".

  • L'escrit de Calama detalla l'actuació dels responsables de la firma, els investigats dels ajuntaments afectats, entre ells els quatre exalcaldes, i el "frau comès a través d'aquesta forma il·lícita de contractació", que xifra en 8,7 milions d'euros.
Categoria: Política