Política
El president de la Generalitat, seguit pel president dels socialistes
Foto: El president de la Generalitat, seguit pel president dels socialistes | Europa Press
Comptes generalitat

La B-40, l'escull entre ERC i PSC que bloqueja la negociació dels pressupostos

El president de la Generalitat, seguit pel president dels socialistes
Foto: El president de la Generalitat, seguit pel president dels socialistes | Europa Press

Les negociacions entre Esquerra i el PSC s'han encallat en les grans infraestructures, però el Quart Cinturó (la B-40) és l'escull que més obstaculitza l'acord.

Per què és important? La B-40 és un dels punts amb més desacord en les negociacions pels comptes de la Generalitat. I aquesta desentesa s'ha traslladat al Parlament.

  • El PSC vol l'extensió de la B-40 entre Terrassa i Castellar del Vallès passant per Sabadell (Vallès Occidental), ERC manté que és una infraestructura anacrònica.

D'on venim? Durant aquesta setmana la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va afirmar que la B-40 era l'única carpeta que dificultava l'acord pels pressupostos entre ERC i PSC. Més tard, la portaveu dels socialistes, Alícia Romero, va matisar les seves paraules i va afegir que "no era un sol punt".

En profunditat: Els socialistes aprofitaran la represa de l'activitat parlamentària per pressionar al Govern amb les seves demandes sobre les grans infraestructures. Entre elles, el Quart Cinturó.

  • El PSC ha registrat una moció que reclama que el Govern faci efectiu el conveni d'acord i el finançament per garantir el projecte per la B-40 durant el primer semestre del 2023. A més, que les obres vagin a càrrec de la Generalitat.

Què diuen? La portaveu socialista, Alícia Romero, es va pronunciar sobre el Quart Cinturó recentment: "El Govern ha de dir si accepta o no les propostes. Esperem que pugui encaixar-les perquè hi hagi pressupostos". To recordant que l'ampliació de la B-40 ja ha recollit el suport del Parlament i del territori.

  • A tot aquest embolic cal recordar el paper dels comuns, que ja han signat un acord amb el Govern. La presidenta d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, va instar el Govern a no "cedir al xantatge del PSC" en la negociació en matèries com l'extensió de la B-40.

Per acabar: Aquest xoc entre ERC i PSC per la B-40, dins i fora del Parlament, evidencia la falta d'entesa entre ambdues formacions per arribar a un acord en el marc dels pressupostos.

Categoria: Política