Política
Pedro Sánchez i Salvador Illa
Foto: Pedro Sánchez i Salvador Illa | Europa Press
Comptes generalitat

ERC amenaça de trencar el suport a Sánchez si Illa no aprova els pressupostos

Pedro Sánchez i Salvador Illa
Foto: Pedro Sánchez i Salvador Illa | Europa Press

Esquerra ha amenaçat als socialistes de trencar el suport al president espanyol, Pedro Sánchez, si el líder del PSC, Salvador Illa, no aprova els pressupostos de la Generalitat.

Per què és important? Els republicans adverteixen al PSOE que no votaran cap llei mentre el PSC segueixi enrocat en no aprovar els comptes de la Generalitat.

En profunditat: Tal com avança La Vanguardia, Esquerra podria torpedejar la votació i tramitació de lleis socials de vital importància per la Moncloa com la de l'habitatge, benestar animal, canvis en la llei mordassa, a més de la reforma de les pensions.

  • És a dir, els republicans poden convertir la legislatura de Sánchez en una cursa d'obstacles si el PSC no facilita els pressupostos catalans.

Context actual: El Govern d'ERC i el PSC no arriben a un acord pels pressupostos i han situat al límit les negociacions. Els socialistes segueixen enrocats en afers de grans infraestructures quan saben que els republicans tenen les mans lligades en aquesta carpeta amb els comuns.

A més:  La B-40 és un dels punts amb més desacord en les negociacions pels comptes de la Generalitat. I aquesta desentesa s'ha traslladat al Parlament.

  • El PSC vol l'extensió de la B-40 entre Terrassa i Castellar del Vallès passant per Sabadell (Vallès Occidental), ERC manté que és una infraestructura anacrònica.

 

Categoria: Política