Política
El secretari general de Junts, Jordi Turull
Foto: El secretari general de Junts, Jordi Turull | ACN
Comptes generalitat

Junts acusa ERC d'apartar-los dels pressupostos i de "prioritzar poc el país"

El secretari general de Junts, Jordi Turull
Foto: El secretari general de Junts, Jordi Turull | ACN

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha criticat l'acostament del Govern cap als socialistes per aconseguir suports per aprovar els pressupostos i els ha acusat d'"apartar" la seva formació de la negociació.

Per què és important? El Govern d'ERC necessita el suport del PSC o de Junts per aprovar els comptes de la Generalitat pel 2023. La negociació amb els socialistes està encallada i amb Junts en un punt mort.

Què ha dit? Turull ha carregat contra el Govern pels pressupostos aquest dissabte durant la presentació del candidat a les municipals a Tarragona.

  • En el seu discurs, ha lamentat que els republicans "prioritzin poc el país" per arribar a un acord "com sigui".
  • En aquest sentit, ha lamentat que ERC els va assenyalar com a "socis prioritaris, però se'ns ha anat apartant pels de 'deixem-ho estar'".

A més: la presidenta del partit, Laura Borràs, ha afirmat que les mobilitzacions contra la cimera hispano-francesa demostren que el procés per assolir la independència "no s'ha acabat".

  • Borràs també ha defensat que la formació treballa per les mateixes causes a Catalunya i a Madrid i ha insinuat que no se n'hauran "d'amagar" com altres partits.

D'altra banda: El primer secretari del PSC, Salvador Illa, porta la negociació dels pressupostos al límit enrocant-se en la proposta socialista que la defineix "de mínims".

  • "La nostra proposta és de mínims", ha assegurat, "una proposta que compta amb el suport de tots els territoris".
  • A més, ha atacat als republicans que els ha acusat de tenir "una actitud intransigent".