Política
La ministra d'Igualtat Irene Montero
Foto: La ministra d'Igualtat Irene Montero | Alberto Ortega / Europa Press
Igualtat

Montero diu que el diàleg amb el PSOE per la llei 'només sí és sí' està trencat

Temps de lectura: 2 minuts
La ministra d'Igualtat Irene Montero
Foto: La ministra d'Igualtat Irene Montero | Alberto Ortega / Europa Press

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, confirma que el diàleg entre PSOE i Unidas Podmos per la llei 'només sí és sí' està trencat. 

Per què és important? La llei del 'només sí és sí', encapçalada per la ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha estat molt criticada des del moment en què va entrar en vigor. 

  • Des de la seva aplicació, un nombre considerable de les penes de presó dels condemnats per agressió sexual s'han vist rebaixades per la interpretació de cada jutge sobre la nova llei.

Què diu? En una entrevista a la Cadena SER, la ministra d'Igualtat ha assegurat que els dos partits del govern espanyol no estan negociant canviar la llei 'només sí és sí'.

  • "No (estem negociant), i jo desitjo que tornem a negociar com més aviat millor. Jo no m'he aixecat de la taula per tornar al model del consentiment", assegura Montero. 
  • La ministra d'Igualtat considera que entre ella i la ministra de Justícia, Pilar Llop, tenen "discrepàncies polítiques" sobre la llei. 
  • Tot i això, sobre la seva relació amb Llop, ha explicat que portaven "mesos parlant i intercanviant propostes per escrit, perquè era fonamental donar una resposta unitària com a govern" i ha recordat que "línia vermella estava a no tornar al Codi Penal de la Manada". 
  • Montero ha confessat que no s'esperava la quantitat de rebaixes de penes a agressors sexuals: "Clar que no ens ho esperàvem, ningú s'ho esperava, ni els ministres socialistes". 

D'on venim: Aquests últims dies, semblava que les posicions dels dos socis de govern s'acostaven i que es podria arribar a un acord per canviar la polèmica llei.

  • El punt màxim de tensió entre els socis del govern espanyol, PSOE i Unidas Podemos, va arribar amb les declaracions de la ministra de Justícia, Pilar Llop, on va assegurar que és senzill demostrar la violència en una agressió sexual i que detectant una ferida ja es pot demostrar.
  • Les paraules de la titular de justícia no van agradar gens a la ministra d'Igualtat, ja que es podia fer entendre que el PSOE posava al centre de la llei la violència i no el consentiment, tal com vol fer-ho Unidas Podemos.