Política
El president Pedro Sánchez saluda el rei Felip VI al MWC
Foto: El president Pedro Sánchez saluda el rei Felip VI al MWC | Europa Press
Tecnologia i Economia

Segona plantada d'Aragonès i Colau al Rei el primer dia del Mobile

Temps de lectura: 2 minuts
El president Pedro Sánchez saluda el rei Felip VI al MWC
Foto: El president Pedro Sánchez saluda el rei Felip VI al MWC | Europa Press

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han plantat el Rei Felip VI per segona vegada en només unes hores. 

Què en sabem? Les dues màximes autoritats polítiques de Catalunya han deixat sol el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en la rebuda del monarca, que aquest matí ha inaugurat el Mobile World Congress, la fira més important del món en telefonia mòbil que se celebra a Barcelona fins aquest dijous el 2 de març.

  • Felip VI ha arribat al MWC pocs minuts després de les 09:30 per encapçalar la inauguració de l'esdeveniment.
  • Sánchez ha estat acompanyat pel conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, el president de Fira de Barcelona, Pau Relat, la ministra d'Assumptes Econòmics, Nadia Calviño i l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, entre altres.
  • Cap membre del Govern ha estat present en aquesta rebuda.
  • Per part de l'Ajuntament de Barcelona sí que ha estat present Laia Bonet, la tercera tinent alcalde.

D'on venim? Aragonès i Colau ja han protagonitzat aquest diumenge a la nit una primera plantada al Rei després que s'absentessin a la seva rebuda del sopar inaugural.

  • Ha estat, això no obstant, un gest simbòlic, ja que fora de les càmeres, el president i l'alcaldessa sí que han coincidit amb Felip VI i han compartit algunes paraules cordials. De fet, Aragonès ha compartit el sopar amb el rei espanyol.

Context: El MWC és el congrés de tecnologia mòbil més gran del món; s'hi donen cita milers d'empreses i genera una font d'ingressos i de llocs de treball per a la capital catalana. Es preveu que arribin uns 80.000 assistents.

  • La participació catalana aquest any arribarà a les 333 empreses, el 80% de les quals seran start-ups (empreses emergents) a la recerca d’inversors.