Política
La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu
Foto: La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu | Lorena Sopêna / Europa Press
Assemblea

Aquests són els candidats a la vicepresidència de l'ANC: nou xoc intern a l'entitat

Temps de lectura: 2 minuts
La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu
Foto: La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu | Lorena Sopêna / Europa Press

L'Assemblea Nacional Catalana vota aquest dissabte el seu nou vicepresident, després de la sortida de Jordi Pesarrodona per desavinences amb la direcció de l'entitat. Fonts de Principal a l'ANC han relatat que aquesta votació posa en confrontació els dos corrents: l'oficialista i el dissident o dimissionari.

Per què és important? Aquest dissabte al matí, a Tremp, l'entitat decidirà el segon càrrec amb més pes, tenint en compte que la presidència recau en Dolors Feliu, del corrent oficialista.

Els candidats: Segons ha pogut saber Principal, l'ANC escollirà entre tres candidats. El primer, del corrent oficialista, és Núria Marín Casas. El segon, del corrent dels dimissionaris dissidents, en Jordi Vilanova Karlsson. I el tercer, un candidat de 'consens', Josep Selga Brunet.

Al detall:

  • El candidat dels oficialistes, Marín, és obertament crític amb els dimissionaris i no li van agradar gens els seus moviments interns per pressionar la direcció. En algunes de les seves repiulades es pot llegir: "Han muntat una estratègia estudiada per enfonsar l'Assemblea".

  • El candidat dels dissidents, Vilanova, tampoc amaga les seves tesis dures contra la presidenta Feliu. Repiula diversos articles d'opinió on es carrega amb duresa contra les polítiques de la presidenta de l'ANC i se l'acusa de voler fer callar la dissidència interna.

  • El candidat de 'consens', un home gran i seré, asseguren veus de l'ANC, és en Selga. Un home que busca fer de barca que navegui de costa a costa, de lligam entre els dos corrents. Tot i això, tampoc va agradar-li gens com van fer les coses els secretaris dimissionaris i els acusa d'"anar al costat dels partits".

En profunditat: L'Assemblea ha d'avalar amb dues terceres parts aquest dissabte el seu nou vicepresident i alguns secretaris ho auguren com un xoc de corrents. Si guanyen els oficialistes, tindran la presidència i la vicepresidència. En canvi, si guanyen els dimissionaris, tornaran a l'esquema interior on presidenta i vicepresident discreparan.

  • Sigui com sigui, secretaris de l'entitat consultats per Principal han apostat per "mantenir l'esperit transversal" de l'ANC, tot i el resultat final de la votació.
Categoria: Política
Etiquetes: Independentisme ANC