Política
Irene Montero al Congrés de Diputats
Foto: Irene Montero al Congrés de Diputats | Europa Press
Feminisme

Irene Montero en contra de la gestació subrogada: "És explotació i violència"

Temps de lectura: 2 minuts
Irene Montero al Congrés de Diputats
Foto: Irene Montero al Congrés de Diputats | Europa Press

La polèmica sobre el nadó d'Ana Obregón adquirit per gestació subrogada ha arribat al Congrés dels Diputats i la ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha recordat que "no és legal a Espanya" i que es tracta "d'una forma de violència contra la dona".

 Per què és important? Les xarxes socials s'han omplert de crítiques arran de les fotografies d'Ana Obregón sortint d'un hospital de Miami en cadira de rodes amb la seva nova criatura que ha adquirit amb un ventre de lloguer.

  • La gestació subrogada és il·legal a Espanya.

Què ha dit? La ministra Montero, abans d'entrar a la sessió de control al Congrés, ha denunciat que hi ha un "biaix de discriminació per pobresa clar", perquè les dones que se sotmeten a ser ventre de lloguer "estan en una situació de pobresa i d'absoluta precarietat".

  • Ha apuntat que fer publicitat d'aquesta pràctica està prohibit i que "la nova llei ho reconeix com una forma de violència". 

També la ministra socialista María Jesús Montero ha declarat que el seu partit no està d'acord amb el que ha fet Obregón perquè "és explotació de la dona".

  • La portaveu del grup socialista ha declarat que estan "en contra que es mercantilitzin els embarassos, que es puguin vendre i comprar els embarassos i la utilització del cos de la dona". 

Background: La revista Hola ha publicat les primeres fotografies d'Obregón sortint de l'hospital amb el seu nou nadó celebrant la seva "maternitat".

  • A les imatges se la veu en cadira de rodes amb la criatura en braços que va néixer el dia 20 de març d'un ventre de lloguer.

A més: Altres membres de Podemos i del PSOE han fet declaracions durant el matí sobre aquesta qüestió igual com piulades en contra.