Política
La consellera d'Acció Exterior
Foto: La consellera d'Acció Exterior | ACN
Tribunals

Serret diu al TSJC que "s'ha criminalitzat l'independentisme"

Temps de lectura: 2 minuts
La consellera d'Acció Exterior
Foto: La consellera d'Acció Exterior | ACN

La consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret, ha assegurat aquest dimecres al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que com a membre del Govern Puigdemont del 2015 al 2017 va "ponderar" l'equilibri entre el compliment dels requeriments del Tribunal Constitucional (TC) i el "mandat democràtic" de la majoria independentista del Parlament.

En profunditat: En un discurs de deu minuts en el judici per desobediència, l'exconsellera d'Agricultura ha dit que "l'1-O no va ser delicte, votar no és delicte". La fiscalia li demana un any d'inhabilitació i 12.000 euros de multa.

  • Serret es va exiliar inicialment a Bèlgica, però va personar-se el març del 2021 davant del magistrat Pablo Llarena del Tribunal Suprem, que va derivar la causa al TSJC.

Què ha dit? Serret s’ha acollit al seu dret de no contestar a cap de les parts, ni a la seva defensa, i només ha fet una manifestació davant del tribunal.

  • "S’ha volgut criminalitzar l’independentisme i la república catalana i és un projecte polític que tinc dret a defensar", ha argumentat al TSJC.
  • Segons Serret, el conflicte de Catalunya i Espanya és un "conflicte polític d'arrels democràtiques", que va viure una "escalada" arran de la sentència del TC contra l'Estatut del 2010, que va "menystenir la via pactada per millorar l'autogovern, la legitimitat del legislatiu i el català, la sobirania de Catalunya, i la via política per dirimir aquestes qüestions".

A més: Ha sostingut que el conflicte "només es pot resoldre amb una negociació democràtica i política". Per això, ha criticat que "l'Estat ho ha volgut portar als tribunals, s'ha volgut criminalitzar, s'ha anat en contra de la resolució del conflicte, i s'ha anul·lat la via política impedint el debat polític al Parlament".

 

Categoria: Política