Política
L'excomissari José Manuel Villarejo
Foto: L'excomissari José Manuel Villarejo | Europa Press
Operació Catalunya

Villarejo acusa Rajoy d'impulsar l'Operació Catalunya

Temps de lectura: 2 minuts
L'excomissari José Manuel Villarejo
Foto: L'excomissari José Manuel Villarejo | Europa Press

L'excomissari José Manuel Villarejo ha afirmat que qui va impulsar l'Operació Catalunya va ser Mariano Rajoy, expresident del govern espanyol enter 2011 i 2018 pel Partit Popular.

Què en sabem? En una entrevista a El Periódico, el polèmic expolicia assegura que hauria actuat de la mà de qui va ser la número 2 del govern de Rajoy, Soraya Saénz de Santamaria, de l'exministre d'Interior,Jorge Fernández Díaz, i de l'exsecretària del PP, Maria Dolores de Cospedal.

  • Villarejo s'ha desmarcar de les informacions falses que apuntaven que Xavier Trias tenia un compte a Suïssa i ho ha titllat de "cagada".
  • També ha dit que no tenia res a veure amb la captura de pantalla que recollia dades sobre comptes de Jordi Pujol a la Banca Privada d'Andorra.

En detall: El diari assegura que l'expresident del govern espanyol va aparèixer en una de les reunions que es duen a terme en el marc de l'operació. 

  • "Va ser arran de la desconfiança suscitada perquè em demanaven que les meves informacions les ratifiqués després a través d'una sèrie d'enllaços i de contactes", ha relatat Villarejo que ha dit que no va entendre-ho i va enfadar-se. Aleshores, ha dit, Rajoy va prendre part en una de les torbades: "Va dir, bé que tal, com esteu, a treballar", ha indicat.
  • Sobre l'acusació falsa contra Trias: "Si hagués participat li puc assegurar que hauria vestit millor el ninot, com es diu a l'argot d'intel·ligència. Perquè, en efecte, no es va fer servir ni tan sols la nomenclatura d'aquest banc", ha lamentat.

A més: Villarejo també s’ha referit a una negociació entre Pujol i Fernández Díaz i ha dit que va retreure-li al secretari d’Estat que s’estiguessin usant les seves notes "per a finalitats polítiques".

  • Ha afegit que va demanar-li que s’acabés amb aquella deriva i va exigir-li que si era un tema privat volia cobrar com si fos un encàrrec com els que feia per aquest sector. “Si és un tema com a comissari vull que es judicialitzi”, va exigir.

Tot i això: L’excomissari sí ha reconegut haver participat en l’informe fals de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) que acusava els presidents Pujol i Mas de tenir diners a Suïssa.

  • Aquesta filtració va ser un èxit, perquè "va provocar un daltabaix a les eleccions catalanes" i CiU va passar de 62 escons a 50, quedant lluny de la majoria absoluta a les eleccions al Parlament de 2012. "Si CiU hagués obtingut aquesta majoria absoluta, el govern central hauria tingut un gran problema pel suport empresarial important", ha sentenciat.