Política
El president de la Generalitat
Foto: El president de la Generalitat | David Zorrakino / Europa Press
Parlament de Catalunya

Junts trinxa l'Acord de Claredat d'Aragonès i Esquerra es regira

Parlament de Catalunya.
Temps de lectura: 2 minuts
El president de la Generalitat
Foto: El president de la Generalitat | David Zorrakino / Europa Press

Junts i Esquerra tornen a escenificar el seu distanciament, que cada cop es fa més evident. Aquest cop els dos grans partits independentistes s'han enganxat per l'última proposta del president de la Generalitat, Pere Aragonès: l'Acord de Claredat.

Per què és important? Aquesta forta discussió fa que cada dia les posicions independentistes estiguin més allunyades i la unitat del sobiranisme es vegi com una reminiscència difusa.

Què ha passat? Durant la sessió de control al Govern, durant el ple del Parlament d'avui, la portaveu de Junts, Mònica Sales, ha carregat contra l'executiu republicà per l'Acord de Claredat.

  • En aquest sentit, ha argumentat que Espanya no és el Canadà per aplicar aquesta mesura que busca trobar un referèndum pactat amb l'Estat espanyol. "Juga amb l'esperança dels ciutadans", ha afirmat amb contundència mentre mirava directament al president Aragonès, que ni tan sols s'ha girat a mirar la diputada de Junts. 
  • "Recupera l'Acord de Claredat amb un Consell d'Experts amb una composició curiosa", ha assegurat sobre alguns experts que formen aquest grup i ha recordat que n'hi ha que "neguen el dret a l'autodeterminació" com Astrid Barrios.
  • A més, Sales ha continuat criticant que la reforma del Codi Penal impulsada per Esquerra "no ha resolt res" i ha lamentat que aquesta s'usa per "perseguir" l'expresident a l'exili Carles Puigdemont. "L'equidistància no fomenta la unitat", ha sentenciat.

D'altra banda: La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha escoltat tot amb un mig somriure esbossat irònic. Quan ha sigut el seu torn ha iniciat amb un titular: "Vostès confronten ERC per esgarrapar quatre vots". Tot seguit, ha fet un diagnòstic, sense pèls a la llengua, de la duresa de les paraules de Junts: "Sap quin és el seu problema? No tenen cap proposta independentista". 

  • Vilagrà, que ha mirat en tot moment directament la bancada de Junts, ha continuat passant comptes per sentenciar-ho així: "Només conversen amb els convençuts i només es miren el melic". 
Categoria: Política