Política
Foto: | David Zorrakino / Europa Press
Generalitat

Aragonès obre l'Acord de Claredat a mecanismes "anàlegs" al referèndum

Palau de la Generalitat.
Temps de lectura: 2 minuts
Foto: | David Zorrakino / Europa Press

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha obert l'Acord de Claredat a "mecanismes anàlegs" al referèndum d'autodeterminació. "Estem oberts a escoltar propostes", ha argumentat en una compareixença posterior a la primera trobada del Consell d'Experts de l'Acord de Claredat.

Per què és important? El president de Catalunya ha exposat les bases del que és el tret de sortida de la recerca d'una proposta que "resolgui el conflicte amb l'Estat espanyol".

Què ha dit? Aragonès ha afirmat que la voluntat d'aquest Acord de Claredat és resoldre el conflicte territorial amb el màxim de suport possible a totes bandes per "ser defensat davant l'Estat espanyol".

  • En aquest sentit, el president ha volgut ser molt generós i transversal: "Escoltaré totes les propostes vinguin d'on vinguin". 

En profunditat: Avui s'ha reunit el Consell d'Experts de l'Acord de Claredat, que elaboraran un informe a partir de cinc preguntes plantejades pel president Aragonès. Aquest informe, més tard, cap a principis d'estiu, es posarà en debat amb la taula de partits per buscar majories parlamentàries.

Aquestes són les cinc preguntes:

  • "Quines característiques hauria d'incloure un acord de claredat amb l'Estat espanyol per resoldre el conflicte polític?".
  • "Quins mecanismes existents a la política comparada permetrien aportar solucions al conflicte polític?"
  • "Quins actors polítics i institucions haurien de prendre la iniciativa per tal d'implementar aquestes solucions?".
  • "Quina funció hauria de tenir un referèndum sobre el futur polític de Catalunya, o altres mecanismes anàlegs, a l'hora de resoldre el conflicte polític?".
  • "Quines característiques hauria de complir un referèndum sobre el futur polític de Catalunya, o altres mecanismes anàlegs, per gaudir de la màxima legitimitat i inclusió i assegurar-ne la validesa i implementació?".
Categoria: Política