Política
Polítics a la Feria de Abril de Barcelona
Foto: Polítics a la Feria de Abril de Barcelona | Europa Press
Eleccions municipals

La proximitat de les municipals omple de polítics la Feria de Abril de Catalunya

Temps de lectura: 2 minuts
Polítics a la Feria de Abril de Barcelona
Foto: Polítics a la Feria de Abril de Barcelona | Europa Press

La proximitat de les eleccions municipals del 28 de maig ha omplert de representants polítics i institucionals la inauguració de la Feria de Abril de Catalunya.

Per què és important? Ja queda gairebé un mes per les eleccions municipals i la precampanya electoral ja ha agafat embranzida.

En profunditat: Aquest divendres s'ha donat el treu de sortida a la Feria de Abril a Barcelona al Parc del Fòrum. Aquest esdeveniment s'ha convertit en l'escaparat de personalitats polítiques com el president de la Generalitat, Pere Aragonès; la presidenta del Congrés, Meritxel Batet; el ministre de presidència, Félix Bolaños; el conseller de presidència de la junta d'Andalusia, Antonio Sanz; el delegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto. 

  • A més dels alcaldes de Barcelona, Ada Colau, de Sant adrià del Besòs, Filo Cañete, i el de Badalona, Rubén Guijarro.
  • A tots ells cal sumar-hi el líder del PP, Alberto Nuñez Feijóo; el líder del PSC, Salvador Illa, entre altres polítics.

Què han dit? Al seu torn, Bolaños ha saludat en català dient "bona nit a tothom". El ministre ha continuat per recordar que "aquesta és la Catalunya que acull diferents llengües i accents". El ministre ha conclòs que, quan acabi la festa, "cadascú treballarà per una Catalunya i una Espanya millor. Visca Catalunya i visca Espanya".

  • Tot seguit, Aragonès ha destacat els 50 anys de la Fira, i ha insistit que sense el que ella representa, no s'entendria la Catalunya d'avui dia. "És una riquesa que hem de saber cuidar i que volem acompanyar", ha sentenciat.
  • Finalment, Batet ha dit -en castellà- que la Fira és un "referent" que representa la diversió, el ball, la passió i la convivència. "És el més gran que tenim i ho hem de cuidar".
  • El conseller de la Presidència d'Andalusia, Antonio Sanz, ha clos el seu discurs al crit de "visca la Moreneta i visca la Verge del Rocío".

Al detall: A la Fira d'Abril -que enguany ocuparà de nou uns 87.000 m2- hi haurà un centenar de casetes d’entitats, zones de restauració, espais comercials, atraccions i actuacions artístiques.

  • Aquest any, com a novetat, s’han impulsat diverses iniciatives commemoratives com un nou logotip, un llibre que repassa la història de la fira -escrit per Jesús Conte-, així com una exposició amb cartells i fotografies de diverses èpoques.

 

Categoria: Política