Política
El president de la Generalitat
Foto: El president de la Generalitat | ACN
Diada

Aragonès defensa l'Acord de Claredat davant les reticències de la Moncloa

Temps de lectura: 1 minut
El president de la Generalitat
Foto: El president de la Generalitat | ACN

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat l'Acord de Claredat davant de la negativa del govern espanyol, que s'ha mostrat reticent argumentant que sembla "una trampa electoralista".

Què ha dit? Aragonès ha respost a les últimes paraules de la Moncloa i ha subratllat que "votar mai és una trampa, i la democràcia tampoc".

  • El cap de l'executiu ha defensat el seu projecte de l'acord de claredat, i ha afegit que qui s'oposa a un referèndum per acordar col·lectivament com es decideix el futur d'una societat té un model de "no confiar en la ciutadania".

Al detall: En una atenció als mitjans des del Palau de la Generalitat, en motiu de Sant Jordi, Aragonès ha desitjat una bona diada a tothom. El president també ha destacat que Catalunya és una nació que estima els llibres, la cultura i la llengua.

A més: Aragonès ha convidat tots els dirigents polítics i de diverses institucions que visiten Catalunya aquest cap de setmana per "escoltar" la ciutadania. Per tot seguit concloure que la millor manera d'escoltar la societat és deixar que s'expressi a les urnes votant "amb llibertat".

Situació actual: El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha obert l'Acord de Claredat a "mecanismes anàlegs" al referèndum d'autodeterminació.

  • "Estem oberts a escoltar propostes", va argumentar en una compareixença posterior a la primera trobada del Consell d'Experts de l'Acord de Claredat.
Categoria: Política