Política
Consell d'Experts Assesors per l'Acord de Claredat
Foto: Consell d'Experts Assesors per l'Acord de Claredat | Europa Press
Referèndum

El Consell Acadèmic per l'Acord de Claredat no es marca com a límit la Constitució

Palau de la Generalitat.
Temps de lectura: 1 minut
Consell d'Experts Assesors per l'Acord de Claredat
Foto: Consell d'Experts Assesors per l'Acord de Claredat | Europa Press

El president del Consell Acadèmic per l'Acord de Claredat, Marc Sanjaume, ha explicat que el grup d'experts no es marca cap límit legal ni legislatiu per elaborar la proposta per solucionar el conflicte territorial amb Espanya. Així descartant la línia vermella de la Constitució espanyola, que moltes formacions espanyoles sempre recorden.

Per què és important? L'Acord de Claredat no estarà encorsetat pel text de la Constitució espanyola, així obrint-se a propostes que podrien estar fora d'aquest text.

En profunditat: Sanjaume ha demanat "discreció" per poder elaborar de "manera conjunta" i dedicant "el temps necessari" un mecanisme per decidir el futur de Catalunya.

  • En aquest sentit, també ha seguit la línia del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i ha recordat que es buscarà una proposta de solució que pugui comptar amb "el màxim suport" de la societat i la ciutadania. "Sempre des del rigor acadèmic", ha subratllat.
  • "És un treball obert al pluralisme amb una visió plural sobre el conflicte territorial", ha argumentat el president del Consell Acadèmic. També ha volgut remarcar que aquest grup d'experts vol comptar amb "l'aspiració de totes les sensibilitats polítiques".

A més: El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha obert l'Acord de Claredat a "mecanismes anàlegs" al referèndum d'autodeterminació. "Estem oberts a escoltar propostes", ha argumentat en una compareixença posterior a la primera trobada del Consell d'Experts de l'Acord de Claredat.

  • En aquest sentit, el president ha volgut ser molt generós i transversal: "Escoltaré totes les propostes vinguin d'on vinguin".